retaule sant ermengol

Publicat per & arxivat a General, Memòria històrica.

El Retaule de Sant Ermengol recupera enguany alguns elements originals que formaven part de les primeres funcions que van tenir lloc l’any 1957. Antigament, les escenes musicals del Retaule eren en viu i en directe i aquest any el Patronat ha decidit que enguany, en algunes de les funcions, també sigui així. En aquest sentit els dies 3 i 4 d’agost, la soprano Laura de Castellet interpretarà el Cant de la Sibil·la al claustre de la Catedral durant l’escena del Mil·lenni, en què es parla de la fi del món. El Cant de la Sibil·la que s’escoltarà aquest dies serà el mateix que fa tres anys es va recuperar a la Seu d’Urgell durant la nit de Nadal i es canta a la Catedral. Cal destacar que el Cant de la Sibil·la és però diferent de la resta que es coneixen i és que la versió urgellenca és ja en català i, per tant, es tracta d’una de les primeres expressions poètiques en aquesta llengua.

Per anar fent boca, si voleu escoltar com sona el Cant de la Sibil·la a la Catedral de la Seu d’Urgell podeu clicar la següent imatge:

Captura de pantalla 2014-07-18 a la(s) 19.13.29

Pel que fa a les funcions que tindran un caire especial, els dies 4 i 5 d’agost, el Cor de Cambra Caterva de La Seu d’Urgell també interpretarà la música que sona durant el Retaule en viu i en directe, concretament els temes musicals a les escenes del Mil·lenni, la Consagració i l’Enterrament.

Les entrades per veure enguany el Retaule de Sant Ermengol es posaran a la venta el dia 28 de juliol.