retaule sant ermengol esteve albert catedral

Publicat per & arxivat a Any Esteve Albert, General.

L’any 2014 es commemoren els 100 anys del naixement d’Esteve Albert i Corp i molts municipis de Catalunya i el Principat d’Andorra se sumen amb múltiples iniciatives a aquesta celebració. Esteve Albert i Corp va ser, entre moltes altres coses, un actiu important de la cultura popular catalana i andorrana i va ser el creador del molts dels muntatges escènics que avui en dia encara perduren. Entre aquests, el Retaule de Sant Ermengol n’és un i és per això que aquest any ens sumem als actes de celebració de l’Any Esteve Albert.

El dia 9 d’agost tindrà lloc una jornada d’homenatge a la figura, la vida i l’obra d’aquest d’Esteve Albert amb la inauguració de l’exposició “Esteve Albert, vida i obra” a la sala la Immaculada de la Seu. Aquest dia també es presentarà el reportatge-documental que Jesús Galindo està elaborant sobre els inicis del Retaule a la Seu i els seus protagonistes i en acabat tindrà lloc una taula rodona amb algunes de les persones que van formar part de les primeres funcions de l’any 1957.

És molta la informació que trobem a internet sobre la figura i l’obra d’Esteve Albert i és difícil reunir-la tota en una mateixa pàgina web o un mateix article; per tant us emplacem a vistar alguns enllaços que poden ser del vostre interès.