retaule sant ermengol esteve albert catedral

Publicat per & arxivat a General.

Durant l’any 2014 es commemora el centenari del naixement d’Esteve Albert i Corp, qui va ser l’autor i l’impulsor del Retaule de Sant Ermengol i altres representacions de teatre popular a Catalunya i Andorra, com per exemple, el Pessebre Vivent d’Escaldes-Engordany o l’espectacle medieval Bandera de Catalunya que té lloc a Bellcaire d’Empordà.

Albert va néixer a la localitat de Dosrius, al Maresme, i va morir l’any 1985 a Andorra on va haber de refugiar-s’hi l’any 1956. Albert va ser un poeta, autor i promotor cultural que tenia inquietuds polítiques i va militar en diverses organitzacions nacionalistes catalanes com el Front Nacional de Catalunya.

El Retaule de Sant Ermengol se suma doncs a la celebració de l’Any Esteve Albert i el proper dia 9 d’agost tindrà lloc una jornada dedicada a la seva figura i obra.

Els actes de dissabte tindran lloc a la sala Sant Domènech de la Seu d’Urgell i s’iniciaran a partir de les 18.30h amb la inauguració de l’exposició que porta per nom “Esteve Albert, vida i obra”. El públic també podrà conèixer la història del Retaule de Sant Ermengol gràcies a la projecció d’un documental audiovisual, realitzat per Jesús Galindo i Toni Lombarte. La jornada es tancarà amb una taula rodona sobre Esteve Albert i on hi participaran algunes de les persones de la Seu d’Urgell que el van conèixer i van col·laborar amb ell per fer possible el Retaule de Sant Ermengol.

L’entrada és oberta a tothom i esperem la vostra assistència!

poster bo Esteve Albert