personesweb

Publicat per & arxivat a General.

En motiu del 60è aniversari de les representacions del Retaule de Sant Ermengol, el seu president actual, el Jesús Galindo, ha volgut que conegueu algunes de les persones que conformen i fan que aquest espectacle sigui una realitat durant deu dies seguits a al claustre de la Catedral de Sant Maria de la Seu d’Urgell. 

 

Avui us presentem “el Canelles” que se sotmet a les preguntes del “Jesu”! 

“Si el Retaule fos una bassa d’oli, no tindria al·licient. A mi em va la marxa”

Josep Canelles Boadella és un dels homes més actius i treballador del Retaule. Urgellenc de pro, és d’aquests homes que tothom voldria tenir en una associació. És germà major de la Germandat de Sant Sebastià, secretari de Sant Cristòfol, vicepresident i regidor al Retaule de Sant Ermengol. Té 56 anys i treballa a l’oficina tècnica de la PEUSA. Al Retaule fa la feina que el públic no veu, però que és clau i necessària.

 

josep canelles

 

Quan vas començar a participar en el Retaule?

Vaig començar l’any 1985. Em va cridar el Jordi Bernal perquè faltava una persona per a portar la taula de llum. Treballàvem en un espai molt petit a l’entrada del museu amb un sistema molt rudimentari. Mentre un feia l’escena que tocava, l’altre preparava la següent. Em va agradar i ja m’hi vaig quedar.

Quina és la feina d’un regidor?

La feina d’un regidor és que totes les persones i tots els elements estiguin al seu lloc abans de començar. Cada dia toca mirar que estigui tothom.

Una escena complicada?

Una escena molt complicada és la Canònica. Si no hi ha tots els canonges, queden espais sense ocupar i pot quedar molt malament el quadre. Controlar a tot el personal és complicat.

Alguna anècdota divertida?

Un any, 10 minuts abans de començar ens faltava un bisbe. Havia vingut Mossèn Parés a veure el Retaule. Li vaig dir: Xavier, avui et toca fer de bisbe. I així va ser.

Moments tensos

En tenim cada any. Amb tantes persones, sempre falla alguna cosa.

El que més t’agrada

La intensitat i la tensió que hi ha. Si el Retaule fos una bassa d’oli, no tindria al·licient. A mi em va la marxa.

El que no t’agrada

No hi ha res que no m’agradi.

Què li fa falta i que li sobra al Retaule?

Al Retaule hem de mirar endavant i teatralitzar-lo una mica més. Hem de fer cas del que ens demana el públic.

Quin futur li veus al Retaule?

Aquest any li veig molt futur i més amb el nou director. Està fent molts canvis i per a bé.

 

Per Jesús Galindo 27/07/2017