Retaule Sant Ermengol 2016

Publicat per & arxivat a General.

El Patronat del Retaule de Sant Ermengol ha presentat en roda de premsa l’edició 2016 del Retaule de Sant Ermengol que tindrà lloc del 30 de juliol al 7 d’agost del 2016 al claustre de la Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell. A la presentació hi han assistit el president del Patronat del Retaule de Sant Ermengol, Jesús Galindo, el director artístic de l’espectacle, Joan Hernàndez i la tinent d’Alcalde de la Seu d’Urgell, Anna Vives.

Enguany el Retaule de Sant Ermengol compta amb nous actors i actrius, tant en personatges de text, com en personatges de figuració. Així, per exemple, Ramon Ribó, que és actor de la companyia de teatre Assaig.9 de La Massana (Andorra) s’estrena com a Bisbe Ermengol, compartint paper amb el Joan Aixàs. Una altra de les novetats d’aquest any és la incorporació de nous elements i efectes visuals escènics que substituiran, per primer cop, l’ús del foc al Retaule de Sant Ermengol. Aquest fet té a veure amb la voluntat del Patronat del Retaule de Sant Ermengol de col·laborar amb els esforços que el Patrimoni del Bisbat d’Urgell està fent per la millora i la conservació de La Catedral de Santa Maria d’Urgell. El fet de no utilitzar el foc en algunes de les escenes però, no suposarà que aquestes perdin força ni realisme tradicional.

El nou director artístic, Joan Hernàndez ha explicat que en aquesta edició ha decidit prescindir de les narracions explicatives entre escena i escena que servien fins ara com a transició per tal de donar més ritme i dinamisme a l’espectacle. Un altre dels canvis tindrà a veure amb el narrador que canta des de la torre de La Catedral i que en aquesta edició ho farà ubicat entre el públic per tal de presentar una de les escenes amb més força i d’una manera més propera. Finalment, el director artístic, ha explicat també que ha fet alguns canvis d’ordre en algunes de les escenes per reforçar així la continuïtat dramàtica de l’espectacle.

La tinent d’Alcalde de la Seu d’Urgell, Anna Vives, ha destacat el Retaule de Sant Ermengol com un element de promoció econòmica i cohesió social de la ciutat i ha animat a tots els ciutadans de la Seu d’Urgell a veure’l, almenys, un cop a la vida.

Per la seva part, Jesús Galindo ha explicat que durant totes les funcions del Retaule de Sant Ermengol s’escoltarà, en viu i en directe, el cant de la Sibil·la, tal i com es feia als inicis de les representacions. El Cant de la Sibil·la sona a la primera escena del Retaule, l’escena del Mil·lenni, en què es parla de la fi del món, i serà interpretat per la soprano Laura de Castellet. D’altra banda, durant la funció del dia 1 d’agost, tota la música del Retaule de Sant Ermengol sonarà en viu i en directe i anirà a càrrec del Cor de Cambra Caterva de La Seu d’Urgell. Aquesta formació musical interpretarà els temes de les escenes del Mil·leni, la Consagració i l’Enterrament.

Galindo també ha explicat que aquest any el Retaule de Sant Ermengol vol ser més actiu que mai a les xarxes socials i per això tindrà lloc un concurs de fotografia per tal d’arribar així a la població més jove. En aquest sentit també es premiarà la fidelitat dels espectadors que omplin les enquestes de valoració amb un altre concurs.