IMG_2848 copia

Publicat per & arxivat a General.

L’edició de l’any 2015 del Retaule de Sant Ermengol ja està en marxa al Claustre de la Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell. Més d’un centenar de veïns de la ciutat ja fa tres dies que pugen a escena per interpretar els personatges que apareixen en els onze quadres dramatitzats d’aquest espectacle.

Enguany la principal novetat ha estat el canvi de la direcció artística que assumeix l’actor i director urgellenc, Joan Hernández i que substitueix al que ha estat director des de l’any 2007, Lluís Obiols. Hernàndez ha posat especial èmfasi en la humanització de tots els personatges, sense restar la solemnitat de cadascún d’ells. Així mateix, el nou director ha treballat per aconseguir que l’espectacle tingués més ritme i dinamisme. Més interpretació dels actors, més ritme, noves veus en off i més música són algunes dels altres elements en què Hernández ha posat l’accent per a aquest nou format del retaule de sant Ermengol.

Precisament la música és una peça clau del Retaule amb fragments de peces del Barroc i de cant gregorià. Aquest any també, el Cant de la Sibil·la, que interpreta la soprano Laura de Castellet, sona en directe en cadascuna de les funcions i en dues d’elles l’acompanyen els membres del Cor de Cambra Caterva de la Seu d’Urgell.

 

Clica les fotografies per visualitzar la galeria fotogràfica del diumenge 9 d’agost del 2015: