títol

Publicat per & arxivat a General.

La junta directiva del Retaule de sant Ermengol ha decidit suspendre enguany les funcions del seu espectacle inspirat en la vida del bisbe Ermengol. El motiu és la prevenció de la COVID-19.

L’espectacle medieval estava inicialment previst entre els dies 1 i 8 d’agost al claustre de la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell.

Primerament, per mantenir la distància reglamentària entre el públic s’hauria hagut de baixar l’aforament de 200 a 60 persones, de manera que hi hauria més actors que públic i les despeses per engegar l’espectacle serien molt superiors a la recaptació.

En segon lloc, pel que fa a la gestió dels actors, l’espai per canviar-se és petit i difícilment s’haurien pogut mantenir les mesures de distanciament. A més a més haurien de sortir a escena amb mascareta, un fet que hauria trencat totalment l’estètica de l’espectacle.

I finalment, per donar seguiment a les recomanacions de les autoritats sanitàries, evitant les aglomeracions de persones per tal d’evitar la propagació de la malaltia.

El Retaule de Sant Ermengol s’organitza gràcies a la implicació voluntària d’un centenar de persones, la gran majoria de veïns de la Seu. Una setantena hi participen com a actors, i la resta són tècnics o ajudants. La proposta cultural s’ha consolidat amb el pas dels anys i actualment aplega Urgellencs de totes les edats i condicions, cosa que l’ha convertit en un emblema de l’activitat cultural de la ciutat.